Kaartverkoop Joyce Festival gestart

De kaartverkoop voor het James Joyce Festival op zondag 14 oktober 2018 is gestart. Beeldend kunstenaars, componisten en vertalers hebben het werk van Joyce ieder op hun manier vertolkt. Door al die verschillende interpretaties en media krijgt het publiek op het festival sleutels aangereikt om de unieke teksten van Joyce beter te begrijpen.

Kaarten zijn hier te bestellen. Meer informatie over het programma vind je hier.

James Joyce en zijn werk hangen als vliegers in de lucht: onafhankelijk van elkaar zijn in 2017 en 2018 een reeks aan James Joyce gerelateerde projecten ontstaan. Nanny Roed Lauridsen, programmeur bij de Oosterkerk, was enthousiast over deze afzonderlijke projecten en wil deze graag voor een groter publiek toegankelijk maken. Daarom heeft zij initiatief genomen om deze projecten te bundelen.

De festivaldag voorafgegaan door een lezing van musicoloog Huib Ramaer op vrijdag 12 oktober. Hij zal voornamelijk de uit te voeren muziek toelichten. Tevens zal dan de tentoonstelling met o.a. aan de poëzie van Joyce gerelateerde kunstwerken worden geopend.

Op 14 oktober zijn er o.a. optredens door het Pomes Ensemble m.m.v. sopraan Caroline Stam, bariton Matthijs Mesdag, Julia Henneman en Han Buhrs, stem; Yung-Tuan Ku en Che-Sheng Wu slagwerk en Virág Dezsö, beweging met toonzettingen van Pomes Penyeach door Julia Barnes; het Rietveld Ensemble m.m.v. mezzosopraan Helena van Heel met Berio (1953) en Knigge (2018) Chamber Music en het Scordatura Ensemble met o.a. instrumenten en composities van de Amerikaanse componist Harry Partch. De vertalers van Joyce, Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes zullen een tweetal lezingen geven.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gilles Hondius Foundation.