Verhuur

De Oosterkerk is een klassieke, feestelijke ruimte met een prachtige lichtinval. Dankzij een enorm vrij vloeroppervlak is het de perfecte ruimte voor allerlei verschillende gelegenheden

• plaats voor maximaal 200 bezoekers
  • helemaal naar smaak in te richten
  • mogelijkheid om zelf een cateraar te kiezen
  • keuken en faciliteiten voor het schenken van grote hoeveelheden koffie & thee
  • Van Oeckelen-orgel en een verrijdbare concertvleugel
  • expositieborden met ophangsysteem
  • geluidsinstallatie
  • toegankelijk voor invaliden en invalidentoilet
  • (vloer)verwarming

Stuur voor meer informatie, een rondleiding of een afspraak een e-mail naar verhuur@oosterkerk-amsterdam.nl of gebruik het contactformulier op deze website.

De Oosterkerk is zeer geschikt voor het geven van concerten. Op het Van Oeckelenorgel wordt meermaals per jaar gespeeld door toonaangevende Nederlandse en buitenlandse organisten. De vaste organist van de Oosterkerk is Henk Verhoef. Meer over het orgel en over historie en dispositie van het instrument vind je hier. De Oosterkerk beschikt over een eigen concertvleugel.

Stichting Oosterkerk organiseert zelf ook een serie concerten. Iedere maand zijn er concerten op een zondag, een dinsdagavond en een vrijdagmiddag. Er is plaats voor jong talent en recentelijk afgestudeerden die aan de weg timmeren. Ook verschillende vakmusici die al jaren in het beroepsveld meedraaien, vinden jaarlijks hun weg naar de Oosterkerk.

Promotie, lustrum, afscheid, jubileum of pensionering?

De Oosterkerk heeft u een authentieke, historische omgeving te bieden, als u wat te vieren heeft. Overdag stroomt het licht van vier kanten het gebouw binnen. ’s Avonds is de kerk sfeervol te verlichten. Een professionele cateraar kan veel, zo niet alles in de kerk organiseren, zodat u op een onvergetelijke dag zult kunnen terugkijken.

De Oosterkerk is een goed bereikbare en betaalbare locatie voor een informatiebijeenkomst, mini-congres of seminar voor beroepsorganisaties, brancheverenigingen en/of lokale overheden. De Stichting heeft ca. 20 podiumdelen en beschikt over eigen basisfaciliteiten voor audio. Ook kunnen wij koffie en thee serveren aan een grote groep mensen.

De Oosterkerk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam. De kerk ligt midden op de Oostelijke Eilanden, aan de Nieuwe Vaart, en is zeer geschikt voor een mooie trouwceremonie, een bijbehorende dienst, een receptie en/of diner.

De Oosterkerk biedt een prettige, beschermende omgeving voor wie een overleden geliefde met familie en vrienden wil gedenken. Vraag ernaar bij de begrafenisondernemer.

Het daglicht komt ‘met bakken tegelijk’ de Oosterkerk ingestroomd. De kerk heeft aan alle zijden hoge ramen en de mate waarin de omliggende bebouwing het licht tegenhoudt, is beperkt. Ben je als fotograaf, videokunstenaar of producent op zoek naar een daglichtstudio, kom dan eens langs en ervaar het zelf.

Dankzij de vloerverwarming is de Oosterkerk zelfs in de winter geschikt als yoga-studio. Wil jij als yoga-docent aan een grote groep les geven? In de Oosterkerk vind je de rust en de ruimte.

Van tijd tot tijd is er in de kerk zelf (glazen kantoren) en in de kosterswoning kantoorruimte beschikbaar. Neem contact op met het beheer voor meer informatie. Hier vind je een overzicht van onze huidige kantoorhuurders.

De Oosterkerk heeft de beschikking over:

• 160 stoelen
  • een rolstoelingang en een invalidentoilet
  • radiatoren en vloerverwarming
  • een geluidsinstallatie (Mackie DL-1608 incl. access point & Ipad; 4x luidsprekers;  DVD-speler, 4 microfoons, 1 draadloze microfoon)
  • 20 podiumdelen van 1,5×0,75 meter en circa 40 cm hoog
  • een beamer + projectiescherm
  • een concertvleugel (Petrof)
  • een orgel (Van Oeckelen 1871, alleen voor organisten, na toestemming van de vaste organist van de Oosterkerk)
  • een keuken (geen gasfornuis, wel warmhoudplaatjes, koffiezetapparatuur koffieketels, thermoskannen e.d.)
  • kopjes, schalen en (wijn-)glazen
  • ca. 18 verschillende tafels (geen sta­tafels)

Voor exposities

• 10 verrijdbare borden van 240 cm breed en 240 cm hoog (eenzijdig te gebruiken)