Twee bijzondere extra concerten

Graag brengen we twee bijzondere extra concerten onder de aandacht: op 5 mei Maktub – een vrijheidsconcert met muziek geïnspireerd op verhalen van vluchtelingen – en op 12 mei Dawn Songs – een concert bij zonsopkomst als aftrap van 24H OOST!

 

Vrijheidsconcert

zaterdag 5 mei 2018 – 20:30 uur

Roos Meijer bracht vorig jaar vijf maanden door in vluchtelingenkampen in Griekenland, en heeft de verhalen die ze daar van de mensen hoorde omgetoverd tot muziek. Met inspiraties als Fairuz, maar ook Bon Iver, kan je een bijzondere mix van Westerse en Oosterse popmuziek verwachten, die je meeneemt in de belevingswereld van een vluchteling.

Op 4 en 5 mei denken wij terug aan de verschrikkelijke tijd van de Tweede Wereldoorlog, en de verlossing hiervan. Terwijl wij ontzettend dankbaar kunnen vieren dat er geen oorlog meer is, zijn er ontzettend veel andere mensen op de wereld die momenteel nog in oorlogsgebied leven. Op 5 mei willen wij ook aandacht aan hen besteden.

‘Maktub’ is muziek geinspireerd op de verhalen van vluchtelingen die Roos Meijer ontmoet heeft tijdens haar vrijwilligerswerk in Griekenland. Met deze muziek probeert ze aandacht voor de situatie te genereren en bewustzijn te verspreiden. ‘In het nieuws wordt alleen gepraat over getallen, over een crisis, over een probleem. Maar uiteindelijk gaat het wel over individuen, over mensen. En in mijn ogen moeten we proberen liefde voor de mensheid meer te stimuleren, in deze tijden van angst en haat.’

Aansluitend treedt de talentvolle Syrische zanger Wasim Arslan op. Wasim heeft meegespeeld op de opnames van Maktub en heeft eerder gezongen op een benefietavond voor Sounds of Change in de grote zaal van Paradiso. Door deze connectie is hij, vergezeld met zijn gitarist en bassist, de perfecte afsluiter van de avond.

Alle opbrengst van de EP Maktub zal gaan naar waar de inspiratie voor de muziek vandaan kwam: vluchtelingen. Roos doneert de volledige winst aan een Nederlandse organisatie die – net als zij – muziek gebruikt om vluchtelingen te helpen: Sounds of Change. Dit is een organisatie die hulpverleners, docenten en vrijwilligers in en rondom conflictgebieden opleidt om muzieklessen te geven aan kinderen in vluchtelingenkampen.

Hier alvast een voorproefje

«Meer info»
«Deel via facebook»

 

24H OOST – Dawn Songs

zaterdag 12 mei 2018 – 06:00-08:00 uur

Hoe kan je 24H Oost beter beginnen dan langzaam wakker worden met een harpconcert bij zonsopkomst?

Daan Verlaan is zanger, harpist en componist. Hij specialiseert zich in liederen uit alle tijden en culturen. In het programma Dawn Songs volgt hij het spoor van de zogenaamde ‘Alba’, het lied over de dageraad dat al door de troubadours werd gezongen, en navolging kreeg in de eeuwen erna. Daarbij brengt hij songs over zonsopgang en liefde, van Björk tot Nina Simone.

De Oosterkerk is vanwege de mooie lichtinval bij uitstek geschikt voor een concert bij de zonsopgang. Dus leun achterover en maak een mooi begin van de 24H Oost mee – met daarna een lekker ontbijt van de Bakkers van Oost.

Entreeprijs: €5,- incl. ontbijt // Klik hier om je aan te melden (verplicht!)

«Meer info»
«Deel via facebook»