Daan Verlaan

Harpist/zanger

Biografie

Daan Verlaan (Leiden, 1978) is een musicus met een veelzijdige achtergrond en een brede interesse. Hij studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden, en klassieke compositie aan het Rotterdams Conservatorium.

Verlaan ontving prijzen voor verschillende van zijn composities, en zijn werken werden uitgevoerd door gerenommeerde ensembles.

Als zanger en harpist is Verlaan werkzaam bij zeer uiteenlopende gezelschappen: in professionele koren zoals het Laurens Collegium, in kleinere ensembles zoals het Belgische ensemble voor middeleeuwse muziek “Clubmédiéval”, in jazz en pop ensembles zoals “Egon Kracht & the Troupe”, en sinds een paar jaar ook in muziektheater voorstellingen voor kinderen.

Als solo artiest houdt Daan zich vooral bezig met het schrijven en herinterpreteren van liedjes. Dit is voor hem altijd een manier geweest om zijn verschillende interesses en achtergronden met elkaar te verenigen. Met dit repertoire treedt hij overal op, in theaters en huiskamers of waar dan ook: musea zoals het Mauritshuis, een festival in de open lucht, of een gekostumeerd society diner in een oude Citroën garage.