Coronamaatregelen

Vanaf juni zijn er weer concerten in de Oosterkerk. Wij hebben een aantal maatregelen getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen. Deze maatregelen zijn in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Wij kunnen deze maatregelen aanpassen. Op deze pagina vindt u altijd de actuele maatregelen.

Mocht u hier vragen over hebben, stuur ons gerust een e-mail via beheer@oosterkerk-amsterdam.nl

-U kunt de Oosterkerk alleen bezoeken als u een reservering heeft en van ons daar een bevestiging van heeft ontvangen.

-Reserveren is uiteraard gratis, maar bent u ziek of kunt om een andere reden toch niet komen, geef het dan zo snel mogelijk door zodat iemand anders kan genieten van het concert.

-Kom niet naar de Oosterkerk als u in de afgelopen 24 uur last heeft van één of meerdere van de volgende klachten: (milde) verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts. Kom ook niet naar de Oosterkerk wanneer iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

-In geval van twijfel kunnen wij u, op grond van de veiligheid voor de gezondheid, de toegang tot de Oosterkerk ontzeggen.

-Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

-Houd binnen en buiten minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers en schud geen handen.

-Zit u in een rolstoel of scootmobiel? Neem dan van tevoren per e-mail contact met ons op. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat er genoeg ruimte voor u is.

-Kom tussen 20 en 5 minuten voor aanvang van het concert. Als u eerder komt kan het zijn dat u buiten moet wachten. Na aanvang is er geen toegang.

-Bij de deur staat een van onze medewerkers om u te verwelkomen, te vragen of u een reservering en geen verkoudheidsklachten heeft en om te zorgen dat iedereen met 1,5 meter afstand van elkaar het gebouw binnengaat.

-Als u binnenkomt kunt u uw handen desinfecteren, bij de ontvangsttafel uw naam opgeven en één van de programmaboekjes pakken. Het programmaboekje is uw toegangsbewijs en dient om te verzekeren dat er niet meer dan het maximum aantal toegestane bezoekers binnen zijn, houdt het boekje dus bij u.

-Onze medewerkers zullen u de juiste looproute wijzen, die ook is aangegeven met pijlen op de vloer.

-De stoelopstelling bestaat uit vaste rijen stoelen. U kunt niet zelf een stoel kiezen. Onze medewerkers zullen uw stoel aanwijzen. Tussen u en anderen moet u drie lege stoelen laten (dit is 1,5 meter). U kunt wel naast iemand van hetzelfde huishouden zitten.

-Zorg dat u voldoende afstand houdt van de andere bezoekers als u naar uw stoel loopt.

-Er is geen pauze, wij schenken geen koffie en thee en het is niet mogelijk gebruik te maken van de toiletten.

-Wij verzoeken u om alleen in het hoogstnodige geval uw stoel voortijdig te verlaten en hierbij rekening te houden met de andere bezoekers.

-We vragen u om tijdens applaus niet van uw plaats te gaan en niet te roepen.

-Na afloop van het concert kunt u rij voor rij de zaal verlaten via de looppaden aan de zijkant.

Wij hopen dat iedereen de komende weken de kans krijgt om een concert in de Oosterkerk bij te wonen maar willen dit op een veilige manier organiseren. Wij hopen op uw begrip! Sommige concerten worden ook live uitgezonden via deze pagina.