Coronamaatregelen

Wij hebben om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan een aantal maatregelen getroffen om uw bezoek aan de Oosterkerk veilig en aangenaam te laten verlopen. Deze maatregelen zijn in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Wij kunnen deze maatregelen aanpassen en de maatregelen kunnen bij sommige concerten iets afwijken. Lees daarom altijd de maatregelen in de bevestigingsmail die u ontvangt als u heeft gereserveerd voor een concert of andere bijeenkomst.

Mocht u hier vragen over hebben, stuur ons gerust een e-mail via beheer@oosterkerk-amsterdam.nl

 

Reserveren

U kunt de Oosterkerk alleen bezoeken als u een reservering heeft en van ons daar een bevestiging van heeft ontvangen.

 

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september is het voor bezoekers vanaf 13 jaar alleen mogelijk bijeenkomsten bij te wonen met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint. Bezoekers vanaf 14 jaar moeten hierbij ook een geldig identiteitsbewijs tonen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Het gele boekje geldt niet als coronatoegangsbewijs.

U kunt een QR-code aanmaken als u:
-volledig gevaccineerd bent,
-via Testen voor Toegang negatief bent getest in de afgelopen 24 uur (testen is gratis),
-in de afgelopen 6 maanden – en minimaal 11 dagen geleden – bij de GGD positief bent getest op corona.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs en hoe u dit zonder smartphone, DigiD en/of computer zonder printer kunt doen, kunt u kijken op https://coronacheck.nl/ of bellen naar de helpdesk: 0800-1421 (gratis). Voor het maken van een testafspraak via Testen voor Toegang, zie https://www.testenvoortoegang.org/

 

Gezondheidscheck

Had of heeft u een of meerdere van de volgende klachten in de 24 uur voor de aanvangstijd?

 

 • Hoesten
 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Verhoging of koorts
 • Benauwdheid
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Meld u dan per e-mail af en blijf thuis. (Het advies is ook om dan een afspraak te maken voor een coronatest.)

 

 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heeft u in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Bent u in quarantaine omdat u terug bent gekomen uit een COVID-19-risicogebied? (Voor de risicogebieden zie: www.wijsopreis.nl )
 • Bent u in quarantaine omdat u bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Meld u dan per e-mail af en blijf thuis.

 

 • In geval van twijfel kunnen wij u, op grond van de veiligheid voor de gezondheid, de toegang tot de Oosterkerk ontzeggen.

 

Regels

 

 • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
 • In de Oosterkerk is het verplicht een mondkapje te dragen, behalve tijdens het concert. Wij kunnen u de toegang weigeren als u dit niet doet.

 

 

Bij aankomst

 

 • Bij de deur staat een van onze medewerkers om u te verwelkomen, te vragen naar uw coronatoegangsbewijs, reservering en een gezondheidscheck (zie hierboven) te doen.
 • Als u binnenkomt kunt u uw handen in de hal desinfecteren en bij de ontvangsttafel één van de programmaboekjes pakken.
 • Onze medewerkers zullen u de juiste looproute wijzen.
 • Houd binnen en buiten minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers en schud geen handen.
 • Wij verzoeken u om alleen in het hoogstnodige geval uw stoel voortijdig te verlaten en hierbij rekening te houden met de andere bezoekers.

 

Zitplaatsen

U kunt zelf een stoel uitkiezen. Om iedereen plaats te kunnen bieden, geldt een aantal regels. U kunt altijd een van onze medewerkers om hulp vragen.
-De stoelopstelling is met losse stoelen en setjes van 2-4 stoelen. Tussen de losse stoelen en de setjes stoelen zit minimaal 1,5 meter. Als u een huishouden met iemand deelt en dat van tevoren op het reserveringsformulier heeft ingevuld, verwachten wij dat u op een setje stoelen zonder onderlinge 1,5 meter afstand plaatsneemt. (Bovenaan in de bevestigingsmail staat de ‘stoelcombinatie’ die wij voor u gereserveerd hebben.)
-Kies een stoel vóórdat u verder de zaal in loopt, houd daarbij voldoende afstand van andere bezoekers en loop niet tegen de richting in.
-Als u een stoel heeft gekozen, blijft u daar zitten. Van stoel wisselen of een stoel verplaatsen is niet toegestaan.

 

Wij hopen dat iedereen de kans krijgt om concerten en andere bijeenkomsten in de Oosterkerk bij te wonen maar willen dit op een verantwoorde manier organiseren. Wij hopen op uw begrip!