Coronamaatregelen

Wij hebben om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan een aantal maatregelen getroffen om uw bezoek aan de Oosterkerk veilig en aangenaam te laten verlopen. Deze maatregelen zijn in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Wij kunnen deze maatregelen aanpassen en de maatregelen kunnen bij sommige concerten iets afwijken. Lees daarom altijd de maatregelen in de bevestigingsmail die u ontvangt als u heeft gereserveerd voor een concert.

Mocht u hier vragen over hebben, stuur ons gerust een e-mail via beheer@oosterkerk-amsterdam.nl

Ten eerste

U kunt de Oosterkerk alleen bezoeken als u een reservering heeft en van ons daar een bevestiging van heeft ontvangen.

Vanaf 29 september is het verplicht om in de Oosterkerk een mondkapje te dragen dat uw mond en neus bedekt. Wij kunnen u de toegang weigeren als u dit niet doet, u heeft dan geen recht op vergoeding van de entreeprijs.

Gezondheidscheck

Had of heeft u een of meerdere van de volgende klachten in de 24 uur voorafgaand aan het concert?

• Hoesten
  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Meld u dan per e-mail af en blijf thuis.

• Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heeft u in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • Bent u in quarantaine omdat u terug bent gekomen uit een COVID-19-risicogebied? (Voor de risicogebieden zie: www.wijsopreis.nl )
  • Bent u in quarantaine omdat u bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Meld u dan per e-mail af en blijf thuis.

• In geval van twijfel kunnen wij u, op grond van de veiligheid voor de gezondheid, de toegang tot de Oosterkerk ontzeggen.

Regels

• Houd binnen en buiten minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers en schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
  • Zit u in een rolstoel of scootmobiel? Neem dan graag van tevoren per e-mail contact met ons op. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat er genoeg ruimte voor u is.

Bij aankomst

• Bij de deur staat een van onze medewerkers om u te verwelkomen, te vragen naar uw reservering, een gezondheidscheck te doen en om te zorgen dat iedereen met 1,5 meter afstand van elkaar het gebouw binnengaat.
  • Als u binnenkomt kunt u uw handen in de hal desinfecteren en bij de ontvangsttafel één van de programmaboekjes pakken.
  • Onze medewerkers zullen u de juiste looproute wijzen.
  • Zorg dat u voldoende afstand houdt van de andere bezoekers als u naar uw stoel loopt.
  • Er is geen pauze, wij schenken geen koffie en thee en alleen als het écht niet anders kan, is het mogelijk gebruik te maken van de toiletten.
  • Wij verzoeken u om alleen in het hoogstnodige geval uw stoel voortijdig te verlaten en hierbij rekening te houden met de andere bezoekers.
  • We vragen u om tijdens applaus niet van uw plaats te gaan en niet te roepen.
  • Na afloop van het concert kunt u rij voor rij de zaal verlaten via de looppaden aan de zijkant.

Zitplaatsen

• U kunt zelf een stoel uitkiezen. Om iedereen plaats te kunnen bieden, geldt een aantal regels. U kunt altijd een van onze medewerkers om hulp vragen.
  • De stoelopstelling is met losse stoelen en enkele setjes van 2 stoelen. Tussen de losse stoelen zit minimaal 1,5 meter. Als u een huishouden met iemand deelt en dat van tevoren op het reserveringsformulier invult, kunt u op een setje van 2 stoelen plaatsnemen. En – het lijkt vanzelfsprekend – vul alleen in dat u een huishouden deelt, als u en de mede-bezoeker dat ook echt doen.
  • Elke bezoeker kiest een stoel die aansluit, d.w.z. er worden geen stoelen leeg gelaten tussen bezoekers in. Op deze manier hoeft niemand elkaar te passeren.
  • Kies een stoel vóórdat u verder de zaal in loopt, houd daarbij voldoende afstand van andere bezoekers en loop niet tegen de richting in.
  • Als u een stoel heeft gekozen, blijft u daar zitten. Van stoel wisselen of een stoel verplaatsen is niet toegestaan.

Wij hopen dat iedereen de kans krijgt om een concert in de Oosterkerk bij te wonen maar willen dit op een verantwoorde manier organiseren. Wij hopen op uw begrip! Sommige concerten worden ook live uitgezonden via deze pagina.