donderdag 1 juli 2021 20:00-21:00 uur

Dit concert staan componist Willem Boogmans ‘Intermezzi, Modulationes super Passionem secundum Joannem’ (2016) voor accordeon, strijkkwartet, glasplaat, steentjes in verschillende groottes, hamer en vijf houten kistjes met deksel centraal.

Deze troostrijke en melancholieke stukken bieden de luisteraar een moment van reflectie. Naast Boogman klinkt er muziek van Nico Richter, Marius Flothuis en J.S. Bach.

Om 17:00 en om 20:00 uur.

 

Uitvoerenden:

Vincent van Amsterdam – accordeon
Luna Quartet:
Janneke van Prooijen – viool
Jellantsje de Vries – viool
Elisabeth Smalt – altviool
Eilidh Martin – cello (gastspeler)

 

Noorderklank in de Oosterkerk

“Noorderklank in de Oosterkerk” is een concertreeks in het kader van de regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. In de programmering staan de performers en componist centraal die meewerken aan het muziektheaterproject ‘Een oog in zee’ van Stichting Noorderklank(première voorjaar 2022). Haydn’s Ariana a Naxos ligt ten grondslag aan deze voorstelling met daaromheen nieuw gecomponeerde muziek van Willem Boogman met als uitvoerenden onder meer mezzosopraan Helena van Heel, accordeonist Vincent van Amsterdam en danser Kenzo Kusuda. Als een voorafspiegeling van dit project wordt in deze concertreeks ook oude en nieuwe muziek gecombineerd.

 

Het programma:

Nico Richter (1915-1945) – Twee stukken (1942)
Marius Flothuis (1914-2001) – Adagietto (1975)
J.S. Bach – Sonate in b-mineur, BWV 1014 – Deel 1 en 2 in een transcriptie voor viool en accordeon
Willem Boogman (1955) – Intermezzi, Modulationes super Passionem secundum Joannem’ (2016) voor accordeon, strijkkwartet, glasplaat, steentjes in verschillende groottes, hamer en vijf houten kistjes met deksel.

 

Fonds Podiumkunsten

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

 

 

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden