Sterre Konijn

Zangeres

In de Oosterkerk:

Biografie

Met haar grote interesse voor muziek, taal en theater, heeft zangeres Sterre Konijn (1987) een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Zij treedt op in muziektheater-, cross over- en modern klassieke producties.

Zij kreeg als lid van een het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, maar leerde haar stem in alle mogelijke stijlen met alle mogelijke technieken gebruiken in Denemarken aan het Complete Vocal Institute. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot hedendaags klassiek en speelt daarnaast viool en theremin. Zij heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quade Company, Conny Janssen Danst, Tafel van Vijf, Herman van Veen en Theater Tol. Daarnaast is zij als zangdocente verbonden aan de Arnhemse Toneelschool.

Zij trad op in concertzalen waaronder Het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, op 30 meter hoogte in de lucht boven Florence en in Brug9 over een Amsterdamse gracht. Zij werkte samen met o.a. Het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Zij was de afgelopen jaren te horen bij radio 4, Podium Witteman, De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en omroep Max.

Sterre behaalde de nationale finale van het Prinses Christina Concours en won in 2014 de eerste prijs op het Concours de la Chanson Française.