Michael Bennett

Tenor

In de Oosterkerk:

Biografie

Michael Bennett begon zijn musicale carrière als koorzanger in Westminster Abbey. Later studeerde hij aan de universiteit van Durham, waar hij zijn bachelor musicologie haalde, en aan het conservatorium Royal Northern College of Music in Manchester.

Zijn eerste opvallende optreden was in Curlew River van Benjamin Britten op het Festival International d’Art Lyrique d’Aix-en-Provence (1998). Hij zong de rol van Madwoman in de productie van Yoshi Oïda en reisde van Frankrijk naar Wenen, Lausanne, Brussel en New York.

De afgelopen jaren zong Bennett Don Basilio in Le Nozze di Figaro in de Potsdamer Winteroper, de Male Chorus in The Rape of Lucretia van Britten in de opera van Tours, Goro in Madame Butterfly in de Staatsoper van Berlijn, Remandado in Carmen in de opera van Leipzig, Arlecchino in de wereldpremière van Signor Goldoni in het Teatro la Fenice, Venetië, Renard van Stravinsky in het Théâtre du Châtelet, Parijs, Peter Quint in The Turn of the Screw van Britten in de opera van Tel Aviv en de rol van heks en geest in Dido and Aeneas van Henry Purcell in de succesvolle productie van Sacha Waltz, Berlijnse Staatsoper. In Covent Garden zong Bennett de rollen van Franz en Block in de opera The Trial van Philip Glass, naar de roman van Franz Kafka.

Michael Bennett zingt ook recitals in Europa, in het bijzonder met gitaristen Christian Rivet en Craig Ogden, met Jay Bernfeld op de viola da gamba en Sandrine Chatron op de harp.