Ketevan Sharumashvili

Pianiste

In de Oosterkerk:

Biografie

“An excellent pianist and a wonderful musician who understands the deeper meaning of work she performs”

– Cyprien Katsaris

 

Naast haar voortreffelijke techniek wordt de charismatische Ketevan Sharumashvili geroemd door de enorme diepgang die zij in haar spel weet te leggen. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en streelt het hart van de luisteraar.

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Zacharia Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi, en amper twee jaar later won ze het Anton Rubinstein Concours in Parijs. In 2004 kreeg zij toegang tot het Tbilisi Staats Conservatorium en ging ze meer prijzen winnen op internationale competities.

Na Georgië studeerde Ketevan succesvol aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg, de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze les van onder andere Konstantin Sherbakov, Naum Grubert en Jan Wijn. Ook volgde zij masterclasses bij meesterpianisten als Paul Badura-Skoda, Boris Berman en Tamás Vásáry.

Ketevan heeft grote internationale ervaring, ze treedt op in onder andere Georgië, Duitsland, Italië en Spanje. Onlangs heeft zij zich in Nederland gevestigd en is hard op weg om ons land met haar betoverende klanken te veroveren.

www.ketisharu.com