zondag 20 maart 2022 20:00-21:30 uur

Pianiste Ketevan Sharumashvili & violist Jeroen Dupont spelen klassieke muziek uit Curaçao.

Ter viering van het 12,5 jaar bestaan van de Palm Music Foundation heeft het duo de cd met de titel ‘Ne m’oubliez pas! Classical piano and chamber music from Curaçao’ opgenomen. Deze cd bevat een unieke collectie van composities die geschreven werden als ‘muziek om naar te luisteren en om bij te mijmeren’. Het gaat om composities voor piano en ook voor piano en viool van de Curaçaose componisten Jan Gerard Palm (1831-1906), Jules Blasini (1847-1887), Joseph Sickman Corsen (1853-1911) en Miguel Senior (1877-1975). Veel van de bijzonder aansprekende composities zijn al meer dan 100 jaar niet meer uitgevoerd op Curaçao, vandaar de titel: Ne m’oubliez pas! (Vergeet me niet!)

 

Afscheidsconcerten

Het einde van onze concertserie is helaas in zicht. Wethouder Touria Meliani is akkoord gegaan met de verkoop van de Oosterkerk aan Stadsherstel NV. Stadsherstel heeft een overeenkomst getekend met het Balletorkest en de Protestantse Kerk Amsterdam voor het toekomstig gebruik van het gebouw. Dat betekent dat op 31 maart na 36 jaar onze beheerstaak eindigt. Onduidelijk is gebleven hoe de Stichting Oosterkerk concerten zou kunnen blijven organiseren na de verkoop.

We gaan op een mooie manier afscheid nemen met een reeks concerten. De toegang is gratis en iedereen is welkom, en nodig vooral anderen uit! We hopen op een onvergetelijk afscheid!

Los van deze afscheidsconcerten staat er deze maand natuurlijk nog veel meer gepland. Voor een compleet en actueel overzicht van de komende activiteiten, zie de agenda.

Uitvoerenden