zondag 28 februari 2021 15:00-16:00 uur

Afgelast vanwege coronamaatregelen. Een eventuele nieuwe datum is nog niet bekend.

Met het oprichten van Strijkkwartet Vier32 ging een hartenwens van de leden in vervulling: het spelen, onderzoeken, studeren en ten gehore brengen van strijkkwartetten. Door langere tijd niet te kunnen musiceren en op te kunnen treden werd nog duidelijker hòè graag we dat eigenlijk doen.  Datzelfde geldt voor onze toehoorders, iedereen verlangt ernaar muziek weer te horen en te ervaren zoals ze bedoeld is: live.

 

Vier32 wil u de mooiste en beroemdste kwartetten laten horen, en u een hartverwarmende concertervaring geven.

Dat doen we op een toegankelijke manier, allereerst door bij u in de buurt te komen spelen op vertrouwde of juist verrassende locaties.

Vervolgens door de muziek authentiek, met kennis van zaken èn met persoonlijke overgave, te benaderen, en door te spelen op instrumentarium uit de tijd van de composities zelf.  Kort gezegd met oude stokken op darmsnaren.

 

We brengen een extra dimensie aan door de stemtoon a = 432 Herz te hanteren.  Daarmee komen we zo dicht mogelijk bij de in die tijd gebruikte stemtoon.  Ook zou deze stemming de resonantie van de aarde èn van ons hart weerspiegelen.  Uit het hoofd, in het hart, is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn als we naar muziek luisteren?

 

De leden zijn allen door de wol geverfde kamermusici en nemen elk een schat aan ervaring op dat gebied mee.  Daarnaast is Frank vertrouwd met de musicalwereld als geen ander, Ruben kent het grote symfonische repertoire als zijn broekzak, Ana voelt zich als een vis in het water bij het improviseren op folklore barokmuziek en Elisabeth heeft haar hart verpand aan menig klein klassiek ensemble.

 

In de tijden die we nu beleven geven wij als kwartet alle aandacht aan “anderhalf”.  Als vanzelfsprekend in onze eigen opstelling, maar dezelfde zorg gaat ook uit naar de setting van de publieksstoelen.  We spelen in ruime ruimtes, twee keer op een dag.  De programma’s, die zowel mondeling als schriftelijk toegelicht worden, duren vijf kwartier, zodat er geen pauze nodig is.  Onbezorgd luistergenot staat voorop.

 

We heten u hartelijk welkom!

 

Strijkkwartet Vier32
Elisabeth IngenHousz – viool
Ana Vasic – viool
Ruben Sanderse – altviool
Frank Rutgers – cello

 

 

Programma
Beethoven   Strijkkwartet opus 18 nr 1 in F groot
Schubert     Strijkkwartet  D 804  in A klein “Rosamunde”