Pieter Bogaert

Pianist

In de Oosterkerk:

Biografie

Pieter Bogaert (België, 1993) begon zijn muzikale studies bij Griet Dodion in Brussel en volgde meer dan tien jaar pianoles bij haar. Tijdens zijn studies natuurkunde in Engeland studeerde hij verder bij David Earl in Cambridge, en bij Raymond Fischer in Oxford.

Op dit moment studeert Pieter bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij vele masterclasses bij pianisten zoals Jan Wijn, Boris Berman, Naum Grubert en Boris Giltburg. Hij nam ook deel aan festivals zoals The International Holland Music Sessions en Festival Jong Talent Schiermonnikoog.

In 2018 behaalde hij de eerste prijs op de 19de International Competition Cidade do Fundão in Portugal, waar hij ook de prijs voor beste uitvoering van een Portugees werk ontving.

Naast solorepertoire speelt Pieter ook graag kamermuziek en hiervoor werd hij onder andere gecoacht door Isabel Charisius (ex-Alban Berg Quartett) en Sebastian Schmidt (Mandelring Quartett). Hij brengt ook graag met zangers liedrepertoire ten gehore.

Dit jaar trad Pieter op in verscheidene Europese landen, waaronder Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk, en natuurlijk Nederland.

foto door James Holton