Maaike Hupperetz

Sopraan

Biografie

De Nederlandse sopraan Maaike Hupperetz startte in 2011 aan de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht. In 2013 werd ze aangenomen voor de vakopleiding aan het conservatorium van Tilburg, waarbij ze studeerde bij Xenia Meijer. Een jaar later veranderde ze naar de richting ‘Muziektheater Klassiek’. Hier studeerde ze in 2017 cum laude af met haar eigen solovoorstelling ‘The Diva’, geregisseerd door Alexandra van Marken.

Sinds 2016 wordt Maaike gecoacht door Helen en Klaus Donath. Met hen gaf ze concerten in o.a. Salzburg en Zürich.

In maart 2018 was ze solist in de opera ‘Aorta’ tijdens het Opera Forward Festival.
In september 2018 startte ze aan haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Don Marrazzo en Nathalie Doucet.
Sinds 2020 wordt Maaike gecoacht door Sasja Hunnego en Gerardo Felisatti

In april 2019 zong Maaike als soliste op diverse podia in Nederland samen met het CvA Symphonisch Orkest o.l.v. Andrew Grams. Het was Richard Strauss zijn muziek die tijdens concert centraal stond. In september van dit jaar ging zij samen met de Politie Kapel o.l.v. Martien Maas op concerttour door Normandië. Samen met hen was zij ook te horen als soliste op het 75e herdenkingsconcert van de Brabantse gesneuvelden in Den Bosch.

In januari 2020 zong Maaike wederom met het CvA Symphonisch Orkest maar dit keer o.l.v. Matthew Rowe. In februari zong zij Vitellia in Mozart’s ‘La Clemenza di Tito’.

In maart 2021 studeerde zij cum laude af aan de masteropleiding.

Maaike volgde o.a. masterclasses bij Margreet Honig, Ann Murray en Dr. Bretton Brown. Maaike wordt momenteel gecoacht door Sasja Hunnego. Daarnaast volgt zij regelmatig coachings bij David Bollen en Peter Nilsson.