Haejin Park

Violiste

In de Oosterkerk:

Biografie

De Nederlandse/Zuid-Koreaanse Haejin Park is geboren op 4 Augustus 1996 in Nottingham, Engeland.

Ze is begonnen op haar zevende met vioolspelen bij haar viooldocent Marieke de Vos. Eén jaar later werd ze toegelaten op het Sweelinck academie (“Jong Talent”) van het Amsterdam Conservatorium. Waarbij ze les van Joyce Tan, Reinette Thiadens en Johannes Leertouwer heeft gekregen.

Vanaf 2005 tot en met 2012 ontving zij financiële steun van het ‘Johanna Kinder Fonds’. Daarnaast had zij in 2009 een bijzondere 7/8 viool M. Goffriller ter bruikleen gekregen van het Nationale Muziekfonds. Op dit moment bespeelt ze een anoniem Italiaans viool uit het jaar 1740, die ze wederom in bruikleen heeft mogen ontvangen.

Tussen 2007 en 2015 heeft ze meerdere keren in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Classic Express en als solist met het Britten Strijkorkest in Hardenberg mogen optreden. Ook ter eer van Koninginnedag mocht ze voor de Koninklijke verdieping in Apeldoorn spelen. Ze heeft ook verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, onder andere de 2e prijs bij het eerste online muziekcompetitie van ‘Het Klokhuis en de 1e prijs en publieksprijs van het Prinses Christina Concours in regio Oost.

Ze heeft Masterclass gevolgd bij Elisabeth Perry, Yair Kless, Pavel Vernikov, Svetlana en meerdere keren van Birthe Blom, Charles Watt.
Ze is op dit moment 4e jaars Bachelor student bij Maria Milstein and Ilya Grubert op het Amsterdam Conservatorium.