Elizaveta Agrafenina

Sopraan

In de Oosterkerk:

Biografie

De Noors-Russische sopraan Elizaveta Agrafenina studeert momenteel haar Master Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Zij heeft hiervoor gestudeerd bij Monica Groop aan Sibelius Academy in Finland en bij Neil Mackie aan University of Agder in Noorwegen.

 

In seizoen 2018/2019 zal Elizaveta onder meer de rol van Barbarina/Susanna in Le Nozze di Figaro en Despina in Cosi fan Tutte van Mozart op zich nemen in het Conservatorium van Amsterdam en de rol van Kätchen in Werther van Massenet voor de Nationale Opera in Bergen, Noorwegen. Hiernaast zal ze ook Pierrot Lunaire brengen in het Amsterdam Eye Film Museum en staan er verschillende concerten op het programma met haar duo partner Satomi Chihara (DUO 21).

 

Elizaveta ontving in 2018 een beurs van het Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi om de italiaanse taal te studeren in Italië en kreeg een muziekprijs uit Noorwegen in 2017. Tevens is Elizaveta een vaste waarde op het jaarlijkse  Pyhäjärven Chamber music festival in Finland en maakt ze deel uit van het talentenprogramma Young Voices aan de Nationale Opera van Bergen, Noorwegen.

 

Tot slot doet Elizaveta ook veel solowerk. Ze heeft reeds vele concerten, operarollen, oratorio’s en heel wat kamermuziek gespeeld in Zweden, Noorwegen, Finland, Rusland, Indonesië, Zwitserland en Hongarije.