Charlotte Gulikers

Celliste

In de Oosterkerk:

Biografie

Charlotte Gulikers (1995) begon op acht jarige leeftijd met cello spelen. In 2009 werd zij aangenomen op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman. Vanaf 2013 studeert Charlotte aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar Bachelor diploma behaalde bij Maarten Mostert. Momenteel studeert Charlotte in de masteropleiding in Amsterdam bij Pieter Wispelwey. Naast modern cello volgt Charlotte ook lessen op barokcello.

Charlotte volgde diverse masterclasses, o.a. van Colin Carr, Maria Kliegel, Wen-Sinn Yang, Pieter Wispelwey, Melissa Phelps en barokcellisten Anner Bylsma en Bruno Cocset.

Zij deed drie keer met succes mee aan het Prinses Christina Concours. Onder andere won ze daar de Gaudeamus-prijs (2013), eervolle vermelding (2014) en de ensemble aanmoedigingsprijs (2015). Ook werd haar tijdens het Britten Celloconcours een eervolle vermelding toegekend (2013).

Charlotte speelde verschillende keren in het Nationaal Jeugdorkest en ze speelt veel kamermuziek. Ze geeft regelmatig concerten met haar broer (viool) als duo, daarmee speelde ze o.a. op het Janine JansenFestival in Utrecht. Charlotte soleerde met Camerata Amstelveen (2016/2017) en met het Viotta Symfonieorkest (2019), waarmee zij het tweede celloconcert van Saint-Saëns uitvoerde.

Charlotte speelt op een Cornelis Weel cello uit 1853, Utrecht.