Charlotte Gulikers

Celliste

Activiteiten

Biografie

Charlotte Gulikers (1995) begon op acht jarige leeftijd met cello spelen. In 2009 werd zij aangenomen op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman. Vanaf 2013 studeert Charlotte Bachelor Cello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert, bij wie zij binnenkort afstudeert. Sinds twee jaren volgt zij er ook lessen barokcello (docenten: Viola de Hoog en Jonathan den Herder).

Charlotte volgde diverse masterclasses, o.a. van Maria Kliegel, Wen-Sinn Yang, Melissa Phelps, Filipe Quaresma, altvioliste Nobuko Imai en barokcellisten Bruno Cocset en Werner Matzke.
Zij deed drie keer met succes mee aan het Prinses Christina Concours. Onder andere won ze daar de Gaudeamus-prijs (2013), een eervolle vermelding (2014) en de ensemble aanmoedigingsprijs (2015). Ook werd haar tijdens het Britten Celloconcours een eervolle vermelding toegekend (2013). Charlotte soleerde met Camerata Amstelveen, speelde verschillende keren in het Nationaal Jeugdorkest en speelde veel kamermuziek. Ze gaf veel concerten met haar broer (viool) als duo, daarmee speelde ze o.a. op het Janine Jansen Festival in Utrecht.

Charlotte speelt op een Cornelis Weel cello uit 1853.