vrijdag 21 april 2017 14:30-15:15 uur

Consort Lagrime – Verena Barie, Sophia Schambeck en Irene Sorozábal – speelt muziek uit Laborde Chansonnier (liedboek uit 15de eeuw met muziek van Dufay, Ockeghem, Busnoys etc.) en Engelse muziek.

Vocale polyfone muziek uit de Renaissance  is het handelsmerk van het Lagrime Consort. Het trio wordt geïnspireerd door de muziek van Leonard Barré, met name door zijn compositie “Lagrime Meste”, een zeer gevoelig en expessief ( ook qua tekst) lied vol verdriet zoals vele liederen uit de Renaissance. Het doel van het Lagrime Consort is de melodische lijnen en de schilderachtige poezie van de late middeleeuwen door het pure geluid en timbre van de blokfluiten tot uitdrukking te brengen.

Verena Barie, Sophia Schambeck and Irene Sorozábal ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam als studenten van Erik Bosgraaf. Specialiserend in het vocale repertoire uit deze periode heeft Consort Lagrime gewerkt met zangeres Rebecca Stewart, blokfluitspelers María Martínez Ayerza en Hester Groenleer en met Capella Stella Maris, geleid door zangeres Mikae Natsuyama.

 

Concerten in de Oosterkerk

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op de (meestal) derde zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en derde vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

 

Bereikbaarheid

OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt:
ma-za 9.00-21.00 uur – 3 euro per uur
zon- & feestdagen – gratis

Uitvoerenden