donderdag 22 december 2016 20:00-22:00 uur

Muziekgezelschap Wittenburg trakteert amen met het Eilandenkoor en Vierwindenkoor buurtbewoners op een gratis kerstconcert. Iedereen is welkom!

 

Muziekgezelschap Wittenburg,o.l.v. Thomas Eveleens
m.m.v. Het Eilandenkoor/Vierwindenkoor o.l.v. Jose Antonio Vazquez Fernandez

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Voor het concert en in de pauze zal er koffie, thee en glühwein zijn.

 

Opgericht 27 maart 1936, vindt Muziekgezelschap Wittenburg haar oorsprong op Wittenburg als fanfare met een zeer gewaardeerde Tamboergroep. Zij bracht muziek in de straten van Amsterdam op de Oostelijke eilanden.
De eilanden met een roemruchte geschiedenis van VOC, Marine Magazijn, het huidige scheepvaartmuseum, en talloze scheepswerven. Generaties lang woonden en werkten, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, Wittenburgers op Wittenburg. Hierop is een basis voor een hecht verenigingsleven gevormd.
Inmiddels is MGW een harmonieorkest, komen onze leden lang niet meer allemaal van de Oostelijke Eilanden, en spelen we een gevarieerd repertoire met o.a. bewerkingen van klassieke muziek, blues, folk, jazz, ballads met af en toe een mars om het verleden levend te houden. Op dit moment telt het orkest 21 leden met als instrumentale bezetting: klarinetten, trompetten, dwarsfluiten, saxofoons, tuba, euphonium en slagwerk.

 

Het Eilandenkoor bestaat uit 15 leden, allen eilanden-bewoners/buurtgenoten. Sommigen zijn al meer dan 10 jaar lid!

 

Zie ook mgwittenburg.nl

 

Bereikbaarheid

OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt:
ma-za 9.00-21.00 uur – 3 euro per uur
zon- & feestdagen – gratis

Uitvoerenden