vrijdag 25 maart 2022 14:30-15:15 uur

Concert door het Peter Trio, bestaande uit Marta Pedreira (klarinet), Ines Lopez (cello) & Katie Yao Morgan (piano). Het trio speelt muziek van Ludwig van Beethoven, Anton Eberl & Paul Juon.

 

 

Het programma:

Ludwig van Beethoven (1770-1827) – Trio in B-flat Major, Op. 11 (Gassenhauer Trio)
– Allegro con brio
– Adagio
– Tema con variazioni

Anton Eberl (1765-1807) – Grande Trio in E-flat Major, Op. 36
– Andante maestoso – Allegro con spirito
– Adagio non troppo, ma con espressione
– Scherzo. Molto vivace
– Allegretto

Paul Juon (1872-1940) – Trio Miniatures Opp. 18a, 24a
– Rêverie
– Humoreske
– Elegie
– Danse fantastique

 

Afscheidsconcerten

Het einde van onze concertserie is helaas in zicht. Wethouder Touria Meliani is akkoord gegaan met de verkoop van de Oosterkerk aan Stadsherstel NV. Stadsherstel heeft een overeenkomst getekend met het Balletorkest en de Protestantse Kerk Amsterdam voor het toekomstig gebruik van het gebouw. Dat betekent dat op 31 maart na 36 jaar onze beheerstaak eindigt. Onduidelijk is gebleven hoe de Stichting Oosterkerk concerten zou kunnen blijven organiseren na de verkoop.

We gaan op een mooie manier afscheid nemen met een reeks concerten. De toegang is gratis en iedereen is welkom, en nodig vooral anderen uit! We hopen op een onvergetelijk afscheid!

Los van deze afscheidsconcerten staat er deze maand natuurlijk nog veel meer gepland. Voor een compleet en actueel overzicht van de komende activiteiten, zie de agenda.

Uitvoerenden