Sari van Brug

Harpiste

In de Oosterkerk:

Biografie

Sari (1994) begon op haar zesde met het volgen van harplessen bij Nicolette Schaap aan het Centrum van Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Tijdens een “open dag” van het CKC werd zij als jong meisje spontaan verliefd op het sprookjesachtige instrument. Sari won in 2009 het EVO-CKC muziekconcours in de leeftijdscategorie dertien tot en met zestien jaar.

Vanaf 2010 doet Sari naast haar middelbare school, de vooropleiding voor en aan het Conservatorium van Amsterdam (AHK), bij Erika Waardenburg en wordt na twee jaar toegelaten tot de studie Bachelor of Music Harp. Ze kreeg gedurende haar hele Bachelor orkestspel van Sandrine Chatron. In 2016 studeert ze af aan het Conservatorium van Amsterdam – Bachelor of Music Harp, met een ruime 8,5 als eindcijfer. Sari heeft masterclasses gevolgd bij Lavinia Meijer, Skaila Kanga, Gwyneth Wentink, Masumi Nagasawa en Constance Allanic. In 2014 vraagt rapper Akwasi haar als vast bandlid voor zijn band – project Daar Ergens.

Sari heeft zich gespecialiseerd in de muziek van de Nederlandse hedendaagse componist, Herman Beeftink (1953). De oorspronkelijk voor piano geschreven stukken heeft zij gearrangeerd voor de harp. De muziek valt binnen de genres: filmmuziek, minimal music en new age. Op Sari haar eerste solo-cd genaamd ‘One’ staan zestien stukken van componist Herman Beeftink. Zij speelt hiervan elf stukken op de Lyon & Healy Style 85E pedaalharp en vijf stukken op de Dusty Strings FH36S hakenharp om nog meer verschillende kleuren aan te brengen in de muziek.