Kenzo Kusuda

Choreograaf/danser

In de Oosterkerk:

Biografie

De in Nederland wonende Japanse choreograaf/danser Kenzo Kusuda ontsluiert de poezie van het dansende lichaam. Kusuda neemt het publiek mee naar een wereld vol fantasie. Zijn werk zit boordevol mystieke schoonheid dat verder gaat dan onze  zintuigen kunnen waarnemen.

Met slechts de beweging van zijn lichaam op een leeg podium weet hij het onzichtbare op te roepen. Kusuda studeerde economie en business management en werkte part-time op de grootste vismarkt van Tokyo toen hij de dans als zijn persoonlijke taal ontdekte.  Kusuda’s werk begint bij zijn originele  fantasie en heeft altijd als doel communicatie met het publiek door een verbinding aan te gaan met haar voorstellingsvermogen.

In 1999 kwam Kusuda naar Nederland en sindsdien werkte hij met veel verschillende choreografen, kunstenaars en theatergezelschappen in binnen en buitenland.

Als freelance choreograaf heeft Kusuda een uniek en heel persoonlijk repertoire van eigen werk, vaak in samenwerking met Korzo in Den Haag, die hem beschouwt als een van de meest poëtische dansers in Nederland.

www.kenzokusuda.com