Huurders

Naast het organiseren van concerten en het verhuren van de Oosterkerk voor concerten, bijeenkomsten en dergelijke, verhuurt de Stichting Oosterkerk ook de kantoorruimtes. Hieronder een overzicht van de verschillende huurders:

Vineyard Amsterdam

• Kantoor: Hoek zuid
  • Ons verhaal is nog maar heel jong. In 2008 besloot een groepje mensen een nieuwe gemeenschap te beginnen in het centrum van Amsterdam. Sindsdien is die groep uitgegroeid van een huiskamer met 15 mensen naar een gemeente van zo'n 250 mensen. Amsterdam is multicultureel, onze gemeenschap ook en dus ons Leiderschapsteam ook. Vineyard is een internationale kerk-beweging met zo'n 1.200 kerken. Onze kernwaarden zijn onder andere: opkomen en zorgen voor de armen, betrokken zijn bij de lokale cultuur, God ervaren, een warme inclusieve gemeenschap zijn en geloven dat God aanwezig is in ons dagelijks leven. Bekijk ook de website van Vineyard Amsterdam

Interartists

• Kantoor: Hoek noord
  • Hylke van Lingen, Leontien van der Vliet & Rozemarijn Tiben van Interartists Amsterdam vertegenwoordigen internationale artiesten uit de wereld van de klassieke muziek vanuit een glazen kantoor in de Oosterkerk. Website Interartists Amsterdam

tim vreugdenhil oosterkerk

CityKerk

• Kantoor: tegenover preekstoel
  • Dominee Tim Vreugdenhil wil met CityKerk een geloofsbeleving laten ontstaan die meer past bij de 21e eeuw. Hij vindt als predikant dat een kerkgebouw de unieke mogelijkheden heeft om de spirit van de stad te verwoorden en verbeelden. Tim Vreugdenhil heeft met CityKerk een stadskerk voor ogen die fungeert als netwerk van mensen die antwoorden verwachten op essentiële vragen. Antwoorden waar je het ook gerust hartgrondig mee oneens kan zijn. Inspiratie vond hij onder andere in Londen, Parijs en Berlijn waar resp. St. Martin in The Fields, Saint Eustache, en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche op een vernieuwende manier met het geloofsleven bezig zijn. Concreet betekent de CityKerk dat een bijeenkomst ook wel iets weg heeft van een netwerkbijeenkomst, een lunch en/of een kantoorborrel op donderdagavond. Met de StadsPreek wil CityKerk ook iets toevoegen aan het cultureel aanbod van Amsterdam, nl. de stand-up theology. Website CityKerk Zie onze agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst. Daarnaast is Tim Vreugdenhil vaak op woensdagen en donderdagen in de Oosterkerk te vinden.

Kemna Psychotherapie & Coaching

• Kantoor: Kosterswoning west
  • Martijn Kemna houdt samen met een collega kantoor in de kosterswoning (in het kantoor rechts van de ingang / boven de keuken). Kemna Psychotherapie & Coaching is een praktijk voor individuele- en relatietherapie. Martijn Kemna is gz-psycholoog en behandelt met name volwassenen met stemmings-, angst- en traumagerelateerde klachten middels cognitieve gedragstherapie en Emdr. Daarnaast is hij ook partnerrelatietherapeut (EFT). Naast zijn eigen praktijk is hij ook werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Website van Kemna Psychotherapie & Coaching

Henk Verhoef

• Kantoor: achter preekstoel
  • Henk Verhoef – organist (o.a. van de Nieuwe Kerk), beiaardier, orgeladviseur en interim-voorzitter van de Stichting Oosterkerk – gebruikt een glazen kantoor achter de preekstoel.

Oosterkerk Amsterdam interieur

Schrijversvakschool

• Kantoor: Hoek oost
  • Schrijversvakschool Amsterdam biedt een vierjarige deeltijdopleiding voor aspirant-schrijvers. Het programma omvat vijf genres: proza, poëzie, toneel, scenario en essay. Daarnaast zijn er lessen schrijftraining, waarin uiteenlopende aspecten van de schrijfkunst worden beoefend en onderzocht. Voor wie de schrijfopleiding nog een stap te ver vindt, of voor wie in één enkel genre is geïnteresseerd, zijn er cursussen proza, roman, poëzie, toneel, scenario, essay, jeugdliteratuur en schrijftraining. Schrijversvakschool Amsterdam telt ongeveer 100 studenten in de opleiding en verwelkomt jaarlijks circa 400 cursisten. De school heeft, in het verlengde van voorloper 't Colofon, ruim dertig jaar ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig schrijfonderwijs.   Website van de Schrijversvakschool   Zie de pagina Opleiding voor een uitgebreide beschrijving van de vierjarige schrijfopleiding. Zie Cursussen voor meer informatie over de schrijfcursussen.

Stichting Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1