Huurders

Naast het organiseren van concerten en het verhuren van de Oosterkerk voor concerten, bijeenkomsten en dergelijke, verhuurt de Stichting Oosterkerk ook de kantoorruimtes. Hieronder een overzicht van de verschillende huurders:

Interartists

• Kantoor: Hoek noord
  • Hylke van Lingen, Leontien van der Vliet & Stephan Brekelmans van Interartists Amsterdam vertegenwoordigen internationale artiesten uit de wereld van de klassieke muziek vanuit een glazen kantoor in de Oosterkerk. Website Interartists Amsterdam

tim vreugdenhil oosterkerk

CityKerk

• Kantoor: Kosterswoning west
  • Dominee Tim Vreugdenhil wil met CityKerk een geloofsbeleving laten ontstaan die meer past bij de 21e eeuw. Hij vindt als predikant dat een kerkgebouw de unieke mogelijkheden heeft om de spirit van de stad te verwoorden en verbeelden. Tim Vreugdenhil heeft met CityKerk een stadskerk voor ogen die fungeert als netwerk van mensen die antwoorden verwachten op essentiële vragen. Antwoorden waar je het ook gerust hartgrondig mee oneens kan zijn. Inspiratie vond hij onder andere in Londen, Parijs en Berlijn waar resp. St. Martin in The Fields, Saint Eustache, en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche op een vernieuwende manier met het geloofsleven bezig zijn. Concreet betekent de CityKerk dat een bijeenkomst ook wel iets weg heeft van een netwerkbijeenkomst, een lunch en/of een kantoorborrel op donderdagavond. Met de StadsPreek wil CityKerk ook iets toevoegen aan het cultureel aanbod van Amsterdam, nl. de stand-up theology. Website CityKerk Zie onze agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst. Daarnaast is Tim Vreugdenhil vaak op woensdagen en donderdagen in de Oosterkerk te vinden.

Kemna Psychotherapie & Coaching

• Kantoor: Kosterswoning west
  • Martijn Kemna houdt samen met een collega kantoor in de kosterswoning (in het kantoor rechts van de ingang / boven de keuken). Kemna Psychotherapie & Coaching is een praktijk voor individuele- en relatietherapie. Martijn Kemna is gz-psycholoog en behandelt met name volwassenen met stemmings-, angst- en traumagerelateerde klachten middels cognitieve gedragstherapie en Emdr. Daarnaast is hij ook partnerrelatietherapeut (EFT). Naast zijn eigen praktijk is hij ook werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Website van Kemna Psychotherapie & Coaching

Rienk Blom

• Kantoor: Kosterswoning oost
  • Rienk – radiopresentator, producer, ensemblemanager – houdt kantoor in de kosterswoning, aan de kant van de AH. Website Rienk Blom

Nachtgasten

• Kantoor: bestuurskamer (grachtzijde kerk)
  • Vanuit de voormalige bestuurskamer van de Oosterkerk bedenken Niels Croiset, Koen Wouterse & Yorick Zwart de verhalen, rollen en geheimen waar gastacteurs mee aan de slag moeten tijdens improvisatievoorstellingen in theaters in heel Nederland. Zelf kunnen ze het beter uitleggen. Meer info op de website van Nachtgasten.

Henk Verhoef

• Kantoor: achter preekstoel
  • Henk Verhoef – organist (o.a. van de Nieuwe Kerk), beiaardier, orgeladviseur en interim-voorzitter van de Stichting Oosterkerk – gebruikt een glazen kantoor achter de preekstoel.

Stichting Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1