Huurders

Naast het organiseren van concerten en het verhuren van de Oosterkerk voor concerten, bijeenkomsten en dergelijke, verhuurt de Stichting Oosterkerk ook de kantoorruimtes. Hieronder een overzicht van de verschillende huurders:

Michael Buynsters

• Kantoor: Hoek noord
  • Michael Buynsters, coördinator van Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, huurt het glazen kantoor in de noordhoek van de Oosterkerk. Zie zijn website voor meer informatie: https://www.jmzpro.nl/de-alliantie/ “Mijn zusje heeft een verstandelijke beperking en kreeg samen met mijn ouders veel ondersteuning van allerlei instanties. Vaak werd ik als broer daar niet in meegenomen, terwijl ik daar wel baat bij zou hebben gehad. Als coördinator van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg zet ik mij met passie in voor de verbetering van de positie en ondersteuning van jonge mantelzorgers, zodat ook zij gezien en gesteund worden.”

Brendan Conroy

• Kantoor: bestuurskamer (grachtzijde kerk)
  • Cellist Brendan Conroy huurt de bestuurskamer, het kantoor aan de grachtzijde van de Oosterkerk, als repetitie- en lesruimte.

Vineyard Amsterdam

• Kantoor: Hoek zuid
  • Ons verhaal is nog maar heel jong. In 2008 besloot een groepje mensen een nieuwe gemeenschap te beginnen in het centrum van Amsterdam. Sindsdien is die groep uitgegroeid van een huiskamer met 15 mensen naar een gemeente van zo'n 250 mensen. Amsterdam is multicultureel, onze gemeenschap ook en dus ons Leiderschapsteam ook. Vineyard is een internationale kerk-beweging met zo'n 1.200 kerken. Onze kernwaarden zijn onder andere: opkomen en zorgen voor de armen, betrokken zijn bij de lokale cultuur, God ervaren, een warme inclusieve gemeenschap zijn en geloven dat God aanwezig is in ons dagelijks leven. Bekijk ook de website van Vineyard Amsterdam

Kemna Psychotherapie & Coaching

• Kantoor: Kosterswoning west
  • Martijn Kemna houdt samen met een collega kantoor in de kosterswoning (in het kantoor rechts van de ingang / boven de keuken). Kemna Psychotherapie & Coaching is een praktijk voor individuele- en relatietherapie. Martijn Kemna is gz-psycholoog en behandelt met name volwassenen met stemmings-, angst- en traumagerelateerde klachten middels cognitieve gedragstherapie en Emdr. Daarnaast is hij ook partnerrelatietherapeut (EFT). Naast zijn eigen praktijk is hij ook werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Website van Kemna Psychotherapie & Coaching

Henk Verhoef

• Kantoor: achter preekstoel
  • Henk Verhoef – organist (o.a. van de Nieuwe Kerk), beiaardier, orgeladviseur en interim-voorzitter van de Stichting Oosterkerk – gebruikt een glazen kantoor achter de preekstoel.

Oosterkerk Amsterdam interieur

Schrijversvakschool

• Kantoor: Hoek oost
  • Schrijversvakschool Amsterdam biedt een vierjarige deeltijdopleiding voor aspirant-schrijvers. Het programma omvat vijf genres: proza, poëzie, toneel, scenario en essay. Daarnaast zijn er lessen schrijftraining, waarin uiteenlopende aspecten van de schrijfkunst worden beoefend en onderzocht. Voor wie de schrijfopleiding nog een stap te ver vindt, of voor wie in één enkel genre is geïnteresseerd, zijn er cursussen proza, roman, poëzie, toneel, scenario, essay, jeugdliteratuur en schrijftraining. Schrijversvakschool Amsterdam telt ongeveer 100 studenten in de opleiding en verwelkomt jaarlijks circa 400 cursisten. De school heeft, in het verlengde van voorloper 't Colofon, ruim dertig jaar ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig schrijfonderwijs.   Website van de Schrijversvakschool   Zie de pagina Opleiding voor een uitgebreide beschrijving van de vierjarige schrijfopleiding. Zie Cursussen voor meer informatie over de schrijfcursussen.

Stichting Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1