vrijdag 21 augustus 2020 14:30-15:15 uur

De gitaar wordt vaak beschouwd als een instrument dat veelal gebruikt wordt bij het uitvoeren van lichtere muziek, zoals jazz en pop. Echter is het, mits juist bespeeld, een uniek en fascinerend concert-instrument.

Met het gekozen concertprogramma presenteert Silvan de Smit een omvangrijk palet aan klank en virtuositeit, waarbij je wordt onthaalt om intellectueel, emotioneel en bewust betrokken te zijn bij de muziek.

De muziek van Regino Sainz de la Maza onderschrijft het traditionele Spaans-klassieke karakter van het instrument. In de composities van Joaquin Rodrigo (bekend van Concierto de Aranjuez) worden de Spaanse invloeden omlijst met impressionistische mystiek.

Tot slot zal Silvan de compositie Introduction et Caprice, Op. 23 van Giulio Regondi uitvoeren – een virtuoos en ontroerend klassiek-romantisch meesterwerk.

 

Programma:

Regino Sainz de la Maza (1896 – 1981)
Zapateado & Rondeña

Joaquin Rodrigo (1901 – 1999)
Junto al Generalife & Invocacion y Danza

Giulio Regondi (1823 – 1872)
Introduction et Caprice, Op 23.

 

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden