woensdag 5 juni 2019 12:30-13:30 uur

Het Sweelinck Kamerkoor zingt Engelse koormuziek o.l.v. studenten koordirectie van het Conservatorium van Amsterdam. Het thema van het concert is als de titel van een van de partsongs: ‘My spirit sang all day’.

De Engelse muziektraditie is al eeuwenlang doordesemd met koormuziek. Van de renaissance tot en met vandaag schrijven componisten prachtige koormuziek. In dit lunchconcert hoor je werken van Gerald Finzi, Edward Elgar, John Bennet, Hubert Parry en Benjamin Britten. Ook verrassen we je met een splinternieuw werk van de compositiestudent Boris Post, die een werk schreef voor het Sweelinck Kamerkoor op een tekst van Dylan Thomas.

 

Concerten in de Oosterkerk

Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op één zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en één vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

Uitvoerenden