dinsdag 3 november 2020 20:00-21:15 uur

Pianiste Olga Matieva presenteert twee composities van Pjotr ​​Tchaikovsky en Sergei Prokofiev, beroemde Russische componisten uit de respectievelijk 19de en 20ste eeuw.

 

Portretten van twee grote Russische componisten

De zes stukken van Tchaikovsky’s Opus 21 verkennen aan de hand van één thema een scala aan romantische genres en stemmingen – de stijl van Russische volksliedjes in de ‘Prelude’, vervolgens de barokgeoriënteerde ‘Fuga’, het ‘Impromptu’ dat doet herinneren aan de muziek van Schubert en Chopin, een populaire dans uit een 19-eeuws bal in ‘Mazurka’, daarna het treurige en tragische ‘Marche Funebre’ en het vreugdevolle ‘Scherzo’, de finale van de cyclus.

Prokofievs Opus 75 is zijn eigen arrangement van een van zijn belangrijkste werken: “Romeo en Julia” – het ballet gebaseerd op de beroemde tragedie van Shakespeare. Tien heldere en kleurrijke stukken combineren frisse moderne taal met romantische opwinding, ontsluieren een grote verscheidenheid aan karakters en scènes en brengen een rijkdom van orkestrale klankkleuren over naar het pianoklavier.

De composities creëren een boeiende caleidoscoop van beelden en contrasten en vertegenwoordigen verschillende benaderingen van de pianominiatuur.

 

Reserveren

Het is alleen mogelijk de Oosterkerk te bezoeken met een reservering. Je kan via deze pagina één van de beschikbare stoelen reserveren.

Hier kan je meer informatie vinden over de coronamaatregelen die we hebben getroffen om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen.

Uitvoerenden