dinsdag 5 mei 2020 20:00-21:30 uur

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle in de Oosterkerk geplande concerten tot 1 juni 2020 afgelast. Wij hopen de concerten, of een deel daarvan, later in te halen en laten het weten als er daarover meer duidelijk is.

 

Jong talent van het Conservatorium van Amsterdam: María Luisa Olmos (klarinet), Silvia Gallego (contrabas), José Alberto del Cerro (piano), speelt onder andere het klarinettrio van de lang vergeten Duitse componist Carl Frühling.

Het Mylõ Trio werd in 2018 opgericht op het Conservatorium van Amsterdam en is een kamermuziekensemble met een bijzondere bezetting: klarinet (María Luisa Olmos), piano (José Alberto del Cerro) en contrabas (Silvia Gallego).

Het trio werd opgericht om het gebruik van de contrabas in kamermuziekzetting te bevorderen en daarnaast het bereik van stukken geschreven voor andere strijkinstrumenten zoals cello en altviool te vergroten.

Ook heeft het Mylõ Trio oor voor de verschillende mogelijke combinaties van deze instrumenten en zet het stukken voor duo’s op het programma. Daarmee laat het trio het publiek een grote variatie van kleur, dynamiek en repertoire horen.

Het trio heeft gespeeld voor meesters zoals Harmen de Boer en Rick Stotijn, gaf eerder concerten in hun geboortesteden (Murcia and Albacete) en verheugt zich er nu op om hun muzikale enthousiasme met het publiek in Nederland te delen.

Uitvoerenden