Expositie met schilderijen en tekeningen. Van 16 t/m 30 april met een officiële opening op maandag 24 april 18.00-20.00 uur.

Open van maandag t/m zondag van 15:00-18:00 uur.
Let op: op vrijdag 21 april later open i.v.m. het vrijdagmiddagconcert; op zondag 23 april gesloten.

Er zijn vrouwen in lege ruimtes te zien, weergegeven in verschillende tinten rood. Ze hebben een krachtige uitstraling maar lijken gespannen, koud en afwezig. De vrouwen hebben geen gezicht, ze zijn anoniem. Het lijken robots te zijn. De vrouwen zijn op zoek naar iets, maar niemand weet wat dit werkelijk is. Ze laten zichzelf zien, maar zijn leeg van binnen en lijken geen inhoud te hebben. Ze zijn de soldaten van onze tijd op zoek naar iets dat ze zijn kwijt geraakt, iets dat ze terug willen.

Paula dos Santos: “Het beginpunt van de tekeningen/schilderijen ligt in het jaar 2013. Ik nam toen deel aan de expositie “Tekenen in West ”. De expositie was het resultaat van een groepsbijeenkomst: 4 kunstenaars kwamen gedurende anderhalf jaar, 2 keer per week samen om te tekenen. Ik was 1 van deze kunstenaars. Ik fotografeerde en schilderde altijd. Ook maakte ik installaties en gaf performances. Maar op de bijeenkomsten tekende ik er voor het eerst. In het begin tekende ik vrouwen in zwart/wit en op klein formaat. Daarna stapte ik voorzichtig over op kleur. Ik plaatste enkele rode stippen. Deze stippen werden vervolgens vervangen door vlakken en uiteindelijk bleef ik alleen de kleur rood gebruiken. Rood staat voor mij voor passie, bloed en liefde Op de tentoonstelling heb ik mijn tekeningen laten zien met als titel “The Red Women”. Wat er te zien was: 4 vrouwen in verschillende tinten rood, getekend op papier, elk met het formaat van 220 x 70 cm. In 2016 ben ik overgestapt naar het schilderen op groot formaat. De vrouw worden vaak in groepen gepresenteerd. Portretten van moderne vrouwen – boordevol ambities maar moeizaam balancerend tussen relaties, werk en moederschap, vrije tijd en geluk. Wat heeft vaart voor zin als de inhoud onderweg verloren gaat?”

 

Uitvoerenden

Datum

zondag 16 april 2017 - zondag 30 april 2017

Tijd

15:00 PM - 18:00 PM

Toegangsprijs