Bespeel het Van Oeckelen-orgel op Nationale Orgeldag!

Altijd al eens het Van Oeckelen-orgel (1871) van de Oosterkerk willen bespelen? Tijdens de Nationale Orgeldag & Open Monumentendag 2019 op zaterdag 14 en zondag 15 september staan de deuren van de Oosterkerk open en wordt het orgel bespeeld door jong en oud, van amateur tot routinier. Jij kan je ook aanmelden via dit formulier!

Het orgel van de Oosterkerk is gebouwd door Petrus van Oeckelen in 1871, voor de Nieuwezijds Kapel. Toen die in 1899 werd gesloten, kwam het naar de Oosterkerk. De firma Flentrop restaureerde het in 2002. Sinds kort zijn ook de monden van de frontpijpen weer verguld zoals oorspronkelijk. De grote dispositie en de verfijnde intonatie maken het orgel van de Oosterkerk een dankbaar instrument voor muziek uit allerlei stijlperioden.

Meer informatie over het Van Oeckelen-orgel vind je hier.