Verhuur

Van midden jaren tachtig tot 2012 was de Oosterkerk ingericht als wijkcentrum. Verschillende buurtorganisaties huurden een kantoor. Die kantoren zijn gebleven sinds het wijkcentrum in 2012 verhuisde naar De Witte Boei en worden nu gebruikt door verschillende huurders.

De middenruimte van de Oosterkerk is dankzij een enorm vrij vloeroppervlak voor heel veel verschillende gelegenheden een perfecte ruimte. En dat alles voor een redelijke prijs.

Voor meer informatie, een rondleiding of een afspraak neem je het best via e-mail contact met ons op. Stuur direct naar verhuur@oosterkerk-amsterdam.nl of gebruik het contactformulier op deze website.

De Oosterkerk is zeer geschikt voor het geven van concerten. Op het Van Oeckelenorgel wordt meermaals per jaar gespeeld door toonaangevende Nederlandse en buitenlandse organisten. De vaste organist van de Oosterkerk is Henk Verhoef. Meer over het orgel en over historie en dispositie van het instrument vind je hier. De Oosterkerk beschikt over een eigen concertvleugel.

Stichting Oosterkerk organiseert zelf ook een serie concerten. Iedere maand zijn er concerten op een zondag, een dinsdagavond en een vrijdagmiddag. Er is plaats voor jong talent en recentelijk afgestudeerden die aan de weg timmeren. Ook verschillende vakmusici die al jaren in het beroepsveld meedraaien, vinden jaarlijks hun weg naar de Oosterkerk.

Promotie, lustrum, afscheid, jubileum of pensionering?

De Oosterkerk heeft u een authentieke, historische omgeving te bieden, als u wat te vieren heeft. Overdag stroomt het licht van vier kanten het gebouw binnen. Als het onbewolkt is en de zon schijnt, is het helemaal bal! ’s Avonds is de kerk sfeervol te verlichten. Een professionele cateraar kan veel, zo niet alles in de kerk organiseren, zodat u op een onvergetelijke dag zult kunnen terugkijken.

De Oosterkerk is een goed bereikbare en betaalbare locatie voor een informatiebijeenkomst, mini-congres of seminar voor beroepsorganisaties, brancheverenigingen en/of lokale overheden. De Stichting heeft ca. 20 podiumdelen en beschikt over eigen basisfaciliteiten voor audio en video. De oude kantoren in de kerk zijn geschikt om kleinere groepssessies en trainingen te geven. In de middenruimte kunnen maximaal 200 personen grotere presentaties volgen. Dit centrale deel kan ook voor het onderhoud van de inwendige mens worden gebruikt.

De Oosterkerk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam. De kerk ligt midden op de Oostelijke Eilanden, aan de Nieuwe Vaart, en is zeer geschikt voor een mooie ceremonie, een bijbehorende dienst, een receptie en/of diner.

Als jullie kiezen voor trouwen in de Oosterkerk, dan is dat waarschijnlijk vanwege het fijne gevoel dat het gebouw jullie geeft. De Oosterkerk is een voormalige Hervormde Kerk en kenmerkt zich door veel lichtinval, rust, ruimte en geborgenheid. Alle vier muren hebben grote ramen, alleen achter het orgel zijn ze dichtgemaakt. De raampartijen beginnen relatief hoog (ca. 6 meter), waardoor de omliggende bebouwing relatief weinig daglicht tegenhoudt en het licht als het ware naar binnen stroomt.

Deze kerk heeft een grote open ruimte, die helemaal in te richten is naar jullie smaak.

Iets geheel anders: de Oosterkerk kan een toevluchtsoord zijn als het niet gaat om de mooiste dag, maar om de laatste …  De kerk biedt een prettige, beschermende omgeving als u uw overleden geliefde met familie en vrienden wil gedenken. Vraag ernaar bij de begrafenisondernemer.

Het daglicht komt ‘met bakken tegelijk’ de Oosterkerk ingestroomd. De kerk heeft aan alle zijden hoge ramen, en omdat de plint van de bebouwing tot ca. 4 meter doorloopt, is de mate waarin de bebouwing de lichtinval tegenhoudt, beperkt. Ben je als fotograaf, videokunstenaar of producent op zoek naar een daglichtstudio, kom dan eens langs met een lichtmeter en ervaar het daglicht zelf.

Dankzij de vloerverwarming is de Oosterkerk geschikt om als yoga-studio te fungeren. Wil jij als yoga-docent aan een grote groep tegelijk les geven? In de Oosterkerk vind je de rust en de ruimte.

Zowel in de kerk zelf (glazen kantoren) als in de kosterswoning is nog (tijdelijke) kantoorruimte beschikbaar. Neem contact op met het beheer voor meer informatie of een bezichtiging.

Neem contact op met Jasmijn Kooijmans voor de organisatie van een volledig verzorgd evenement, seminar, bruiloft of diner via info@jasmijnkooijmans.nl of telefonisch op 0647844324. Jasmijn Kooijmans is als professioneel eventplanner verbonden aan de Oosterkerk. Zij verzorgt voor vele evenementen en bruiloften de ontvangst van de gasten, de aankleding van de kerk en de catering.